Over Sabine

Het avontuur van haar loopbaan als arts

Hallo!

Ik ben Sabine Weites

Veel mensen vragen zich af wie ik ben, wat ik heb gedaan qua business, dus hoogste tijd om dat hier te delen met je …

Inmiddels ben ik ruim 22 jaar werkzaam als arts geweest, waarvan de laatste 8 jaar in mijn eigen praktijk. De lessen die ik in al die jaren heb geleerd, zowel regulier als complementair plus mijn eigen ervaring met allerlei vage klachten en niet kunnen afvallen, zorgen ervoor dat ik mijn cliënten kan helpen om fitter en gezonder te worden én te blijven en ook nog eens gewicht verliezen, wat ze nooit verwacht hadden …

… en daarnaast kan ik helpen om onnodige en ongezonde fouten te vermijden.

Keltisch zeezout

Gezondheid staat centraal

Gezond zijn én blijven speelt als een rode draad door mijn leven. Het begon als kind al: ik wilde arts worden, omdat ik graag anderen wilde helpen om weer gezond te worden. En zo geschiedde het. Zowel mijn co-schappen als de eerste twee jaar van mijn artsen carrière heb ik op Curaçao doorlopen. Naast keihard werken en écht heel veel praktische kennis opdoen heb ik de tijd van mijn leven gehad. Toen ik terug kwam in Nederland was mijn uitgesproken gedachte: er komt een moment dat ik Nederland opnieuw ga verlaten. Maar dat nu even terzijde.

Bedrijfs- en keuringsarts

Omdat ik geen huisarts of specialist wilde worden ben ik uiteindelijk, met genoegen, de opleiding tot bedrijfsarts gaan doen. De eerste jaren beviel dat goed, al realiseerde ik mij al snel dat de tak van ‘Vitaliteit en gezondheid’ mij het meest aansprak. Jarenlang heb ik ook diverse gezondheids-checks en – keuringen mogen uitvoeren. Daarmee voelde ik mij echt in mijn nopjes. Bovendien lag de langdurige begeleiding van cliënten mij het beste, omdat er een vertrouwensband ontstond.

Wel werd ik er mij steeds meer van bewust dat de reguliere geneeskunde grotendeels gericht is op symptoombestrijding en niet op het aanpakken van de oorzaak.

Eigen verhaal

Mijn overtuiging was dat ik gezond leefde: ‘gezond eten en lekker (veel) sporten’. Na mijn 40-ste kwam ik echter slechter in mijn vel. Ik ontwikkelde allerlei vage klachten, werd moe en kreeg te veel kilo’s. Voor mij was er op dat moment maar één oplossing: alle lekkere dingen laten staan en extreem veel sporten. Met als resultaat dat ik nog vermoeider werd, chagrijnig en niet afviel op die plaatsen waar ik graag wilde. Ik snapte er niets van, wat deed ik verkeerd?

Het kwartje viel toen ik geconfronteerd werd met de waarheid: ik was helemaal niet gezond bezig! Ongezond eten én sporten en veel te veel stress! Mijn dieptepunt was een burn out.

Omscholing

Door deze openbaring ben ik de jaren daarna allerlei opleidingen gaan volgen, zoals de hormoonfactor, voedingssupplementen leer, orthomoleculaire geneeskunde en darmtherapie. Daarnaast heb ik vele congressen en bijscholingen bijgewoond plus heel veel zelfstudie gedaan.

Ondertussen ben ik ook op ontdekkingsreis naar mijzelf en mijn klachten gegaan. Het kwam er op neer dat mijn hele lijf uit balans was … darmen, spijsvertering, immuunsysteem, hormonen, constitutie, etc … en dat ik het zelf veroorzaakt had … doordat ik dacht dat ik zogenaamd gezond bezig was. Dat was een harde leerschool. Maar wel een hele effectieve en een dankbare. Want ik ben verlost van mijn klachten, voel mij fit en gezond en heb mijn natuurlijke gewicht weer terug gekregen en behouden.

Met dit hele leerproces  is mijn denkwijze ook radicaal veranderd: van een reguliere – waar het probleem, waar iemand mee komt, op zichzelf staat. De diagnose die volgt, bepaalt de behandeling – naar een holistische, waarbij niet alleen naar de klacht zelf wordt gekeken, maar ook naar de persoon achter de klachten en zijn of haar leefstijl.

Eigen praktijk

Dit resulteerde in het stoppen van mijn bedrijfsartsenwerk, omdat die nieuwe visie niet meer paste. Ik kon niet meer vasthouden aan (wettelijke) voorgeschreven algemene richtlijnen en protocollen. Elke cliënt werd in een hokje (diagnose) gestopt en dat bepaalde het beleid. Ik werd er doodongelukkig van.

Dus ben ik vervolgens gestart met mijn eigen artsenpraktijk. Waar ik vrouwen (en mannen) heb geholpen, die jarenlang verschillende vage, onbegrepen klachten hadden. Op mijn manier, met mijn zelf ontwikkelde unieke persoonlijke aanpak, omdat mij dit zoveel positiefs gebracht had (en nog heeft). Ik kom nog steeds meer te weten over het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam en ik krijg daardoor ook meer inzicht in de mogelijkheden om mijn problemen en klachten aan te pakken. Dit leidt tot meer grip op mijn lichaam, gezondheid en leven. Zo houd ik mijn lichaam in balans en dit zag ik ook bij mijn cliënten. Dit maakte mij gelukkig en mijn werk extra boeiend. In de begeleiding die ik destijds aanbood, kon ik mijn hele hart en ziel kwijt.

De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte.

Thomas Edison (1847-1931)

Droom verwezenlijken

Samen met mijn partner Pascal, hadden we een eigen bedrijf in Nederland, Floo –  Fit-Health-Fun, waar we mensen hielpen fitter en gezonder te worden en te blijven door middel van mijn artsen begeleiding, sporttrainingen en online programma’s. We hebben dit jaren met plezier gedaan. Toch mistte er nog iets. We hadden nog steeds een droom: in het buitenland wonen, in een fijn klimaat met veel vitamine D, midden in een prachtige natuur, met onze eigen locatie, waar we onze passie konden voortzetten in de vorm van mensen laten kennis maken met gezond eten waar ook ruimte is voor lekkere dingen, heerlijk buiten actief bezig zijn, balans tussen inspanning en ontspanning, lekker slapen, samen genieten, etc … en het is ons gelukt! Sinds maart 2019 wonen we op het prachtige Fuerteventura, één van de Canarische eilanden, aan de rand van een vulkanisch natuurpark, centraal op het eiland met veel rust en ruimte en kunnen we doen wat we het liefste doen: onze gasten een onvergetelijke vakantie bezorgen.

Online programma’s

Ondertussen gaan we door met onze online programma’s, omdat we het jou ook gunnen om fitter en  gezonder te worden en te blijven én je natuurlijke gewicht te bereiken en te behouden. Niets is leuker dan een berichtje te krijgen van iemand waarvan zijn /haar leven op een positieve wijze veranderd is nadat ze in aanraking zijn gekomen met één van mijn producten of diensten.

Nog een wens

En ik heb nog een wens, deze gaat in januari 2021 in vervulling: de eerste gezondheidsweek staat gepland. Mensen zoals jij helpen om nog fitter en gezonder te worden door middel van een meer persoonlijke draai te geven aan de online programma’s. Het is zo fijn om jou live te ontmoeten en persoonlijk te leren kennen. We nodigen je graag uit om langs te komen.