Fuerteventura – een waar golfparadijs

Golfen is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de Canarische Eilanden … dan hebben we een verrassing voor je: op Fuerteventura vind je maar liefst vier prachtige 18-holesbanen.

Fuerteventura is het meest geerodeerde eiland van de Canarische Eilanden, je vindt er weinig groen, nauwelijks bomen en er valt slechts een paar dagen per jaar regen. Toch vind je hier, in het midden en zuiden van het eiland, vier prachtig aangelegde 18-holesbanen. In het uiterste noorden, bij Corralejo, ligt ook nog een 9-holesbaan. Deze zijn allemaal voor het publiek toegankelijk. Tel daarbij de ca. 3000 uren zon per jaar en je hebt een fantastische golfbestemming.

Combineer je je golfactiviteiten met bijvoorbeeld een dagje strand, één of meerdere mooie wandelingen op het eiland of een bezoek aan het molenmuseum en je hebt een actieve, ontspannende topweek op slechts 4 uur vliegen vanaf Nederland / Belgie.

Om je een goed overzicht te geven van de golfmogelijkheden op Fuerteventura vatten we hieronder de vier 18-holesbanen voor je samen.

Fuerteventura Golf Club (Caleta de Fuste)

Een unique 18-holes baan nabij Caleta de Fuste, in het oosten van het eiland.
Bij het spelen van holes 1 tot 10 kijk je recht naar de oceaan. Op de baan vind je drie meren die verbonden zijn door een kanaal. Daarnaast krijg je 67 bunkers ‘voor de kiezen’.
Moeilijke holes worden afgewisseld met wat minder moeilijke. De hele baan is par 70 en bestaat uit 12 par 4 holes, 2 par 5 en 4 par 3.

Deze baan biedt ook een oefenterrein en een driving range met meer dan 50 posities.

Meer informatie: www.fuerteventuragolfclub.com (ook voor bron foto’s)

Deze golfbaan ligt op 15 autominuten van Villa Vital Fuerteventura.

Fuerteventura golf club

fuerteventuragolfclub 2
Fuerteventura Golf

Golf Course Salinas de Antigua (Caleta de Fuste)

De golfbaan van Salinas de Antigua kenmerkt zich door een opvallende vormgeving. Talloze heuvels, bunkers, vier meren en woestijngebieden dagen je tot het uiterste uit. De modernste irrigatie- en drainagetechnieken zijn gebruikt om het waterverbruik zoveel mogelijk te beperken. Want water heb je hier nodig om het gras groen te houden! (De meren worden ook gebruikt voor opslag van water, waarmee de baan ’s nachts wordt besproeid).
De greens zijn werkelijk uniek op de Canarische Eilanden: groot, soms snel, soms traag … Een echte uitdaging dus.

De 18-holesbaan is par 70. De totale (maximum) afstand die moet worden afgelegd is 5409 m (mannen) en 4562 m (vrouwen).

Naast de ‘hoofdbaan’ heeft de Golf Course Salinas de Antigua ook nog een aparte grote putting green met verschillende vlaglocaties en een driving range.

Na afloop kun je in het restaurant genieten van een heerlijke maaltijd.
In de bijbehorende winkel is alles te krijgen dat je nodig hebt voor je favoriete sport.

Meer info: www.salinasgolf.com (tevens bron van onderstaande foto’s)

Deze golfbaan ligt op 15 autominuten van Villa Vital Fuerteventura.

salinasgolf 1

Salinas de Antigua golf club
salinasgolf 3

Las Playitas Golf Course (Las Playitas)

De 18-holes baan Playitas Golf hoort bij sportresort Playitas. De baan maakt gebruik van de aanwezige heuvels en dalen. Dit geeft een mooi contrast met de omliggende ruige vulcanische bergen. Vanaf bijna elke hole heb je een prachtig uitzicht op de zeer dichtbij liggende oceaan.
Playitas Golf heeft 4 vijvers en vele watertjes. Deze geven 13 van de 18 holes een bijzonder karakter en moeilijkheidsgraad.

Naar moderne standaarden is de Par 67 baan misschien kort (4824 meter), maar door de combinatie van Par 3’s (8 holes), Par 4’s (7 holes) en Par 5’s (3 holes) brengt de baan de nodige variatie waardoor je elke club in je voorraad wel ergens nodig zult hebben.

Naast de 18-holes baan is er een putting green, een chipping green met bunkers en een driving range. Bij de baan ligt ook een clubhuis, met fraaie uitzichten op de omliggende bergen en Atlantische Oceaan. Hier vind je een winkel, bar en terras.

Playitas resort heeft 2 á la carte restaurants en een sportwinkel.
De golfbaan is 365 dagen per jaar geopend.

Meer info: www.playitas.net/en/golf/ (tevens bron van onderstaande foto’s)

Deze golfbaan ligt op 20 autominuten van Villa Vital Fuerteventura.

18-holes golfbaan Playitas

playitasgolf 3
playitasgolf 1

Jandia Golf (Jandia)

Jandia Golf ligt in het centrum van Jandia, het grootste toeristencentrum in het zuiden van Fuerteventura. Het is omgeven door exotische, fraaie witte stranden en turquoise waters. De baan loopt door een prachtige vallei.

Jandia Golf bestaat uit een 18-holes baan (Par 72), een oefenveld, putting green en chipping green. De 18-holes baan heeft een lengte van 5865 m en is zeer gevarieerd. Je vindt er zowel langere holes als korte, zodat je elke club nodig zal hebben.

Op de baan vind je 4 meren en verschillende droge rivierbeddingen. Doordat elke hole 4 sets van tees heeft, is de baan zowel geschikt voor ervaren als voor minder ervaren spelers.

Het clubhuis bevindt zich in het centrum van het golfveld. Hier kun je genieten van ‘de 19e hole’ in een unieke setting en met prachtig uitzicht. Hier vind je een winkeltje, kleedruimtes, verhuur van materiaal en een snackbar.

Meer info: http://www.jandiagolf.com/ (tevens bron van onderstaande foto’s)

Deze golfbaan ligt op 60 autominuten van Villa Vital Fuerteventura.

jandiagolf 1

jandiagolf 5
jandiagolf 3
jandiagolf 6