Fietsroute – Pozo Negro v.v.

  • Afstand: 27 km
  • Hoogtemeters: 250 m
  • Geen echte beklimmingen, vooral vals plat
  • Restaurant op keerpunt in Pozo Negro
  • Geschikt voor: racefiets, (elektrische) mountainbike, (elektrische) toerfiets
Fuerteventura toerfietsen

Deze route is als GPX-bestand & als geprinte versie beschikbaar voor gasten van Villa Vital, zodat iedereen de route makkelijk zelf kan rijden zonder te verdwalen.

Beschrijving ‘Pozo Negro v.v.’

De fietsroute naar Pozo Negro is voor iedereen goed te doen. Op de heenweg geniet van veel vals plat naar beneden en hoef je nauwelijks een trap te zetten. Op de terugweg klim je weer van zeeniveau naar ca. 200 m in het binnenland.

Naast 2 kilometer over wat drukkere weg, geniet je bij deze route van de goede, zeer rustige wegen die Fuerteventura rijk is. Vooral de 7 km lange, doodlopende weg naar Pozo Negro is puur genieten. Hier kom je hooguit een enkele auto tegen!

Los Pescadores (Pozo Negro)

Restaurant ‘Los Pescadores’ in Pozo Negro.

Eet- & drinkgelegenheden

Op deze fietsroute kom je onderweg niets tegen! Enige eet- & drinkgelegenheid is bij het keer punt:

  • Pozo Negro, na 13 km

“Ik heb genoten op Fuerteventura, zowel van het verrassende landschap als van het verblijf bij Pascal en Sabine. Ik heb bij hen een fiets gehuurd en kon gebruik maken van hun fietsroutes. (…) Villa Vital ligt heel centraal op het midden van het eiland. Van hieruit kun je dus heel goed naar alle kanten van het eiland fietsen. Het torentje, wat los staat van de villa was mijn huisje tijdens mijn vakantie. Heel knus en privé. Sabine en Pascal geven je een persoonlijk gastvrij gevoel. Ik heb gesmuld van het lekkere eten en vooral van de toetjes, specialiteit van Sabine. Dank voor het fijne verblijf.”

Routekaartjes ‘Pozo Negro’

route7 CdM PozoNegro 27km 250hm kaart1
Fietsroute Pozo Negro

Hoogteprofiel

route7 CdM PozoNegro 27km 250hm hoogteprofiel