Meer over Yin Yoga & Afke

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een stille, meditatieve vorm van yoga en zorgt voor ruimte in het gehele lichaam. De Yin Yogahoudingen worden zo’n 3-5 minuten aangehouden op een manier waar jij je meest comfortabel bij voelt. Yin Yoga is gericht op het stretchen en rekken van het bindweefsel (fascia) en het loslaten van spierspanning. Daarnaast ligt de focus op een ontspannen ademhaling waarbij ik ademhalingsoefeningen uit de Buteyko methode gebruik. Deze combinatie van yin houdingen en een relaxte ademhaling zorgt voor een betere balans tussen jouw lichaam en geest.

Welk resultaat bereik je met Yin Yoga?

Het effect van Yin Yoga houdingen is, dat door lange rek in het bindweefsel, de gewrichten beweeglijker en actiever worden. Dit creëert meer opening en ruimte in ons lichaam. Het resultaat van het regelmatig beoefenen van yin yoga houdingen is een flexibele, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk een sterker lichaam. Het zelfherstellend vermogen wordt gestimuleerd en je weerstand wordt verbeterd. Bovendien zorgt deze vorm van yoga en de combinatie van een ontspannen ademhaling voor een meditatief en rustgevend resultaat.

Voor wie is Yin Yoga?

Yin Yoga is voor iedereen die in balans wil zijn en blijven, geestelijk en lichamelijk. De houdingen zijn niet ingewikkeld en voor zowel een beginner als gevorderde toegankelijk.  Yin Yoga kun je beoefenen als tegenhanger van een dynamische yoga, zoals een power yoga (yang) of actieve sporten zoals hardlopen, fietsen, voetbal etc. Yin yoga is een goede combinatie met wandelen. Je blijft soepel in je gewrichten en je herstelt sneller van stijfheid. Bovendien zorgt Yin Yoga voor balans van langdurig eenzijdige fysieke belasting, zoals in een kantoorbaan en compenseert zwaar fysiek en stressvol werk. Wanneer je yin yoga houdingen regelmatig kunt beoefenen, des te meer je rust en flexibiliteit zult gaan ervaren. Zowel lichamelijk als mentaal!

Breathe • Stretch • Relax

Met het Breathe•Stretch•Relax programma wil ik je laten ervaren wat de combinatie van Yin Yoga houdingen, een ontspannen ademhaling en een relaxation voor jouw lichaam en geest kunnen doen.

Over Afke

Mijn naam is Afke Elsner, ik ben 47 jaar en ik woon samen met mijn man zo’n 2,5 jaar in het noorden van Fuerteventura.

Het klimaat en de schone zeelucht van Fuerteventura was 1 van de hoofdredenen om ons drukke werkleven in Nederland achter ons te laten en hier een nieuw leven te beginnen.

Ik ben Yin Yoga docent, opgeleid door Bivag Nederland en ik geef groeps- en privélessen Yin Yoga. Daarnaast heb ik de opleiding Buteyko therapeut succesvol afgerond. In 1 op 1 sessies coach ik de cliënt met gezondheidsklachten, een gezondere ademhaling aan te leren, zodat klachten verminderen of verdwijnen.

Afke Elsner